Werkwijze

Een persoonlijk traject

Ben je benieuwd naar de werkwijze van een maatschappelijk werker of coach? Bij Altena Maatschappelijk werk en coaching kun je terecht voor hulp bij het zoeken naar oplossingen. Het traject wordt helemaal op jou afgestemd. Ik biedt jou de tools en technieken om te werken vanuit de oorzaak naar de gewenste situatie. Mijn werkwijze bestaat kort gezegd uit drie onderdelen; de intake, het nastreven van doelen en de evaluatie.

Intake

De eerste sessie begint altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen en kun je beslissen of je een traject aan wilt gaan. Daarnaast dient dit gesprek ervoor om de hulpvraag te verkennen. Er zal besproken worden wat jij uit jouw traject wilt halen.

Vervolgens kunnen we vaststellen welke werkwijze /aanpak van maatschappelijk werk of coaching bij jou past. Tot slot kunnen worden er doelen opgesteld. 

Duur: 1 – 1.5 uur

Hulp nodig bij het behalen van doelen? Schakel een coach in!

Het nastreven van doelen

Wanneer de sessies starten zal je verder gaan verkennen waarmee je aan de slag zou willen gaan. Persoonlijke doelen worden hier verduidelijkt. Per sessie zal de weg van de huidige naar de ideale situatie worden bepaald.

We bekijken per sessie welke technieken op dat moment het beste bij jouw behoeftes en hulpvraag aansluiten. Daarbij kun je denken aan vragen als: Wat wil je en wat heb je nodig? Wat kun je doen om jouw gewenste resultaat te bereiken?

Tijdens jouw traject werk je aan jouw doelstellingen en competenties door middel van (coach)gesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten.

Duur: 1 – 1.5 uur per sessie

De evaluatie

In het laatste gesprek gaan wij samen reflecteren op het (coach)traject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver ben je en wat wil je nog aanpakken in de toekomst?

Mocht je het prettig vinden, dan kan er na een bepaalde periode een follow-up gesprek ingepland worden om nog eens te bespreken hoe het gaat.

Je kunt rekenen op 4-8 sessies in totaal, afhankelijk van jouw doelstelling. Vaak vinden de gesprekken om de twee weken plaats.

Bekijk ook

Maatschappelijk werk

Coaching

Tarieven en vergoeding

Kijk ook eens op Facebook voor actueel nieuws

© Copyright 2022 - Altena Maatschappelijk werk en Coaching