Maatschappelijk werk en Coaching

Bij Altena Maatschappelijk werk en Coaching kun je terecht voor zowel maatschappelijke hulpverlening als professionele coaching. Mijn praktijk staat voor openheid, vertrouwen en toegankelijkheid.

Het is vaak een hele stap voor mensen om hulp in te schakelen. Als de eerste stap is gezet, wil ik er samen voor zorgen dat we meer stappen kunnen zetten naar het gewenste resultaat. Maatschappelijk werk en coaching is maatwerk en wordt afgestemd op datgene waar de situatie en persoon om vraagt. Praktische tools waar je mee verder komt.

Coaching, wat is dat?

Voor coaching kun je mij bij terecht wanneer je vastloopt of vragen hebt over bijvoorbeeld studiekeuze, onzekerheid, faalangst, beperkende emoties, omgaan met veranderingen, stressmanagement en een burn-out. Met coaching werken we samen aan jouw persoonlijke groei. 

Tijdens de professionele begeleiding wordt je ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. Ik help jou in de goede richting, maak jou bewust van nieuwe inzichten en biedt je passende tools en technieken. Door de laagdrempelige, praktische werkwijze die direct goed toepasbaar is in het dagelijks leven, wordt jij steeds bekwamer in het bereiken van jouw doelen.

Wat is maatschappelijk werk?

Wanneer het niet meer goed lukt kleinere of grotere problemen op te lossen, kun je een beroep doen op maatschappelijk werk. Ervaar je bijvoorbeeld problemen in de omgang met anderen, met de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis, met eenzaamheid, schulden of wordt je gepest op school of werkplek? Je kunt jouw problemen met mij bespreken tijdens een of meer gesprekken. Samen gaan we werken aan het vergroten van de mogelijkheden om de problemen op te lossen.

Wat is het verschil tussen maatschappelijk werk en coaching?

Maatschappelijk werk en coaching lijken veel op elkaar. Ze kunnen zelfs dezelfde onderwerpen raken.

Maatschappelijk werk ondersteunt en begeleidt mensen vaak meer aan de probleem-kant, de kwetsbare kant. Dit gaat met name om sociaal-maatschappelijke problematiek. Je bent bijvoorbeeld in de schulden beland, ervaart problemen in de opvoeding van je kinderen of je bent ontslagen en weet niet wat je moet doen.

Coaching is gericht op kwaliteiten verbeteren. Het is gericht op je vaardigheden en mogelijkheden. Niet het probleem, maar de manier waarop je ermee omgaat staat centraal.

Maatschappelijk werk ontstaat vanuit een acuut probleem en coaching ontstaat vanuit de wens om je kwaliteiten te ontwikkelen, maar er is vaak een overlap. Er kunnen bij maatschappelijk werk en coaching diverse technieken en methoden worden gebruikt, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Waar kun je terecht voor meer hulpverleners van maatschappelijk werk en coaching

Maatschappelijk werk en coaching Friesland

Altena Maatschappelijk werk en Coaching bevindt zich in Friesland. Je kunt terecht in de praktijk in Wijckel. Neem gerust contact met mij op bij vragen of voor het inplannen van een intake gesprek.

Daarnaast zijn er ook organisaties die door heel Nederland informatie en hulp kunnen bieden bij problemen. Bijvoorbeeld:

Bekijk ook

Maatschappelijk werk

Hulp nodig bij het behalen van doelen? Schakel een coach in!

Coaching

Over Johannes Altena

© Copyright 2022 - Altena Maatschappelijk werk en Coaching